Doğru Futbol Ayakkabısı Tercihi Neden Önemlidir ?

Doğru Futbol Ayakkabısı Tercihi Neden Önemlidir ?

Profesyonel yada amatör düzeyde futbolmu oynuyorsun ? Kondisyon ve motivasyonun yüksek fakat sahada istediğin verimi alamıyormusun ? Ozaman doğru adresdesin ! Doğru krampon tercihini nasıl yapmalısın ? Nelere dikkat etmelisin ? İlgili yazımızı okuyarak ihtiyacın olan herşeyi Lig.com.tr  kalitesi ve güvencesiyle öğrenebilirsin !

Çoğu zaman motivasyon ve kondisyonunuz yüksek olsada , sahaya çıkmadan önce beslenmenize dikkat de etseniz, o gün sahada istediğiniz verimi alamayabilirsin. Bunun temel nedenlerinden bir tanesi ayağınıza giymiş olduğunuz, futbol oynamanızı sağlayan , performansınıza doğrudan etkisi olan futbol ayakkabılarıdır.

Doğru Futbol Ayakkabısı Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir ?

 Öncelik olarak hangi zeminde top oynayacağım ? Bu hususda önemli noktalardan bir tanesidir. Günümüz ayakkabı teknolojisinde bulunulacak ortamlara  uyumlu bir çok alternatif seçenekleri olan ayakkabılar üretilmektedir. Futbol ayakkabı sektörüde bunlara verilecek örneklerden bir tanesiir.

Futbol zeminleri kuru zemin, suni çim zemini , sentetik zemin olarak ayrılmakla beraber bu zeminlerle uyumlu krampon yada halısaha ayakkabıları, esnek tabanlı, yumuşak malzemeli, alt taban çivi sayılarında farklılıklar , büyük diş veya kücük dişli ayakkabılar gibi farklı özelliklerde üretilmektedir.Doğru zemin analizi ve zemin ile uyumlu futbol ayakkabısı tercihi sizin toplara vurma ve pas atma sırasında top hakimiyetinizi arttırmanızı , vücudunuzu kolay hareket ettirebilmenizi  ve ayak sağlığınızı korumanıza büyük fayda sağlamakla beraber, performansınızı doruklara taşımanıza büyük ölçüde katkı sağlar.

İkinci olarak sormanız gereken soru futbol ayakkabınız ayak sağlığına uygunmu üretildi ? olmalıdır. Şuanki piyasada bir çok replika ayakkabı üretilmektedir , bu ayakkabılar uzun süre kullanımda çabuk yıpranmaların yanısıra ayaklarınızda yaralanmalar gibi ayak sağlığınıza  büyük tahribatlar verebilmektedir. Doğru ayak tabanına sahip futbol ayakkabıları sizleri uzun süre kullanımlarda daha rahat hissetmenizi sağlar.

Darbelere karşı dayanıklı bir ayakkabıya sahipmiyim ? Çoğumuzun korkulu rüyası sakatlık, ne yazık ki futbolun bir parçası. Rakip oyuncuların ayakkabınıza basması , topuk bölgesine darbe gelmesi gibi durumlar ciddi sakatlıklara sebeb olabilmektedir. Bu hususda Darbelere dayanıklı ,darbe emici eva iç taban vb. özel üretilmiş futbol ayakkabıları terçih edilmelidir.

Sürtünme ve aşınma özelliği  arttırılmış özel tasarım kramponlar. Futbol sürekli hareket halinde oynanan bir oyun olduğuundan dolayı kaymanızı önleyecek,zeminde hakimiyetinizi arttıracak sürtünme ve aşınmaları en aza indirgeyen futbol ayakkabısı tercihleri oldukça önemlidir.

 Bu yazımızda doğru futbol ayakkabısı nasıl alınmalıdır? nelere dikkat edilmelidir? bunları artık öğrendiğine göre Lig.com.tr kalite ve güvencesi  ile kendine uygun futbol ayakkabısını keşfet ve  sahaya kolayca hükmet !

Etiketler: halısa,futbol,spor ayakkabı
Mayıs 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR