Spor Ayakkabının Önemi ?

Spor Ayakkabının Önemi ?

SPOR AYAKKABI NEDİR?

 

SPOR AYAKKABININ ÖNEMİ?

Hayatımızın günlük zaman dilimde faaliyet gösterdiğimiz spor branşlarında kullanmaya mecbur kaldığımız ve tercih ettiğimiz spor ayakkabılar başta ayak sağlığımızı ve hayatımızı büyük ölçüde etkiler.Her insanın kendine özgü bir ayak anatomisi vardır.Yanlış spor ayakkabı seçimi ve kullanımı belli bir süre sonra ayaklarda yaralanma,ilhitaplanma ,sakatlık vb. gibi başlarda hafif fakat ileride yaşantımızıda etkileyecek ciddi ayak hastalıklarına sebebiyet olabilir.Bu yüzden ayakkabı tercihi yaparken  rutin faaliyet gösterdiğimiz  spor alanlarında şıklık ve tarzınızın yanı sıra faaliyet göstereceğimiz spor branşına uygun ve  kendi ayak anatominize ideal  doğru ayakkabıyı tercih etmeli ve ayak sağlığımızı  korumalıyız. 

                              HEM MUTLU HİSSET HEMDE AYAK SAĞLIĞINI KORU !

.Doğru Spor Ayakkabı Nasıl Seçilmelidir?

Doğru Ayakkabıyı Doğru Yerde Kullan spor ayakkabılar farklı spor dalları olmasından dolayı kullanım alanlarına göre farklılık göstermektedir.Doğru spor ayakkabı tercihi gücümüzü nirvana zirvesine ulaştırmamızı, performansımızı arttırmamızı ve ayak sağlığımızı korumamızı sağlar.Gelin beraber nasıl bir spor ayakkabı tercihi yapmanız gerekiyor öğrenelim.

.Ayak Anatomine Uygun Ayakkabıyı Tercih Et

Ayak anatomileri normal , düz ve çukur tabanlı  olmak üzere 3 sınıfa ayrılabilir. Kendi ayak anatomi tabanınıza ait olanı seçmek daha rahat hissetmenizi sağlar.Bunların yanısıra  herhangi bir ayak sağlığınızda problem varsa ona uygun ayakkabı tercihi yapmak da ayak anatominizi korumanızı sağlar.

.Taban Yapısına Dikkat Edin

Kaymanızı önleyecek taban yapısına ve dışardan gelecek darbelere karşı dayanıklı ayakkabı tercihi yapın.

Ayaklarınız Yere Kendinizden Emin Basın !

. Ne Dar Ne Bol Olmalı

Spor yaparken tercih ettiğiniz ayakkabılar zeminle vücudumuz arasında kuvvet dağılımını etkileyen en önemli faktördür.Ayak bileğimiz , ayak kaslarımız ve ayak kemiklerimizin sağlığını korumak ve rahat hissetmek için spor ayakkabımızı satın alırken her 2 ayakda denemeli , ayak parmaklarımızı hareket ettirmeli ve biraz yürüyüp test etmeliyiz.

EN İYİ AYAKKABI SANA UYGUN OLANDIR !

Etiketler: spor ayakkabı
Mayıs 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR